Sud prihvatio priznanje policajca optuženog za ubistvo

Nebojša Tomašević
Sud prihvatio priznanje policajca optuženog za ubistvo

TUZLA - Policajac Elvis Ćustendil iz Tuzle pred sudijama Kantonalnog suda u Tuzli ponovio je da priznaje krivicu za ubistvo Amre Kahrimanović i sud je priznanje prihvatio, potvrđeno je "Glasu Srpske".

- Optuženi je još prilikom izjašnjenja o krivici priznao ono što mu se stavlja na teret, a sada je ostao kod toga nakon što mu je u sudnici pročitana optužnica i prezentovani dokazi. Kantonalni sud je prihvatio priznanje i objava presude zakazana je za 18. jul - potvrdio je portparol Tužilaštvo Tuzlanskog Kantona Admir Arnautović.

Ćustendila pomenuto Tužilaštvo tereti da je 7. februara ove godine s više hitaca iz službenog pištolja usmrtio Amru Kahrimanović u tržnom centru na Brčanskoj malti u Tuzli.

- Ćustendilu se na teret stavlja da je u alkoholisanom stanju, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog objekta u Tržnom centru u Tuzli Amra Kahrimanović oko 21 čas došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao i krenuo za njom.

Tada je u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja vlasništvo Uprave policije MUP-a TK u kojoj je bio zaposlen u Operativnom centru, na podmukao način ispalio hitac u leđa oštećene, a nakon toga, dok je žrtva ležala na podu, ispalio je još 15 hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je -navedeno je iz Tužilaštva TK.

Prema ranijim informacijama iz istrage sat prije ubistva desio se incident u lokalu, zbog čega je Ćustendil pozvao policiju. Ubrzo potom je stigla patrola i tog muškarca izvela iz lokala, a Ćustendil je tu nastavio da pije.

Nakon toga je radnica lokala pozvala Kahrimanovićevu da dođe što je ona i učinila i po njenom dolasku je došlo do razmirica sa Ćustendilom.

Kahrimanovićeva je, kako su naveli očevici za medije, zahtijevala od gostiju da napuste lokal, da plate šta su popili i da idu. Ćustendil, koji je bio česti gost, je to odbio pa je došlo do prepirke između njega i nesretne žene.

Tokom svađe Ćustendil je izvadio pištolj i ispalio više hitaca u ženu.

Elvis Ćustendil bio je policijski službenik 30 godina i prvo je radio kao policajac u zajednici, zatim mlađi inspektor. Bio je pomoćnik u policijskoj stanici, a posljednje radno mjesto, u trenutku zločina koji je počinio, je službenik u operativnom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana