Sud ima rok od tri dana da odluči o pritvoru osumnjičenima za ubistvo male Danke

Tanjug
Sud ima rok od tri dana da odluči o pritvoru osumnjičenima za ubistvo male Danke

ZAJEČAR- Viši sud u Zaječaru ima rok od tri dana da odluči o prijedlogu Višeg javnog tužilaštva u tom gradu da produži pritvor Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću, optuženima za ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić.

Milinko Jovanović, branilac Radoslava Dragijevića koji se optužnicom tereti da je pomogao sinu da sakrije tijelo, rekao je za Tanjug rekao da oni kao branioci još uvijek nisu primili optužnicu, dodajući da će sud prvo odlučiti o prijedlogu za produženje pritvora, pa će tek onda ispitivati njenu formalnu ispravnost.

Srđan Janković i Dejan Dragijević se nalaze šest mjeseci u pritvoru, dok se Radoslav Dragijević brani sa slobode.

Jovanović je svakako najavio da će ukoliko dođe do potvrđivanja optužnice od strane Višeg suda on izjaviti odgovor odnosno žalbu na tu optužnicu.

Na pitanje kada bi mogao ovaj postupak da počne Jovanović je ocijenio da će do glavnog pretresa doći za dva mjeseca, odnosno u najkraćem roku za mjesec dana.

Branilac Dejana Dragijevića Vanja Živković nije željela da komentariše optužnicu jer je, kako je navela, još nije dobila. Tužilaštvo je 24. septembra sudu predalo optužnicu protiv osumnjičenih na potvrđivanje.

Optužnicom se Srđan Janković i Dejan Dragijević terete za krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok je Radoslav Dragijević optužen za krivična djela pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela i neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo da sud Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića osudi na kazne doživotnog zatvora.

Sumnja se da su Dejan Dragijević i Srđan Janković 26. marta u Banjskom polju kod Bora prvo automobilom JKP “Vodovod”, gde su bili zaposleni, udarili dvogodišnju djevojčicu i zatim je stavili u vozilo. Oni su, kako se sumnja, njeno tijelo bacili na deponiju, odakle su ga kasnije premjestili. Tijelo djevojčice još nije pronađeno.

Radoslav Dragijević se sumnjiči da je sinu pomogao da premjesti telo devojčice. Brat Dejana Dragijevića, Dalibor Dragijević preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana