Sud BiH ukinuo pritvor osumnjičenom za primanje mita

Srna
Foto: arhiva

SARAJEVO - Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane Kenitu Čakiću, koji je uhapšen sa dva službenika Granične policije BiH pod sumnjom da su uzimali novac kod zapošljavanja kadeta u ovu policijsku agenciju.

Čakiću, koji je osumnjičen za krivična djela primanje dara ili drugih oblika koristi, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem i zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, zabranjeno je sastajanje sa određenim licima i približavanje na udaljenosti manjoj od 50 metara, saoppšteno je iz Suda BiH.

Izrečena mjera može da traje dok postoji potreba, a najduže do pravosnažnosti presude ako nije izrečena kazna zatvora i najkasnije do upućivanja na izdržavanje kazne ako je izrečena kazna zatvora, odnosno do drugačije odluke Suda. Kontrola opravdanosti trajanja mjere vršiće se svaka dva mjeseca, a u slučaju da osumnjičeni prekrši izrečenu mjeru, može mu biti određen pritvor.

U akciji "Konak", koju su 24. septembra prošle godine na području Sarajevkog i Srednjobosanskog kantona izveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH, uhapšena su dva službenika Granične policije BiH Rejhan Raković i Ensar Salčinović, te njihov saradnik Kenit Čakić pod sumnjom da su uzimali novac kod zapošljavanja kadeta u ovu policijsku agenciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana