Detalji hapšenja Srđana Klisure: Čuvar Darka Šarića krio se u šumi

Nebojša Tomašević
Detalji hapšenja Srđana Klisure: Čuvar Darka Šarića krio se u šumi

RUDO - Bivši član obezbjeđenja balkanskog narko-bosa Darka Šarića, Srđan Klisura uhapšen je u Rudom na osnovu potjernice Interpola Srbije, a s njim je priveden i Strahinja Cvetić, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Saznajemo da Klisuru Srbija traži radi izdržavanja zatvorske kazne zbog nanošenja teške tjelesne povrede. Cvetić je uhapšen jer je bio s Klisurom. Provjerama je utvrđeno da za njim nema potjernice pa će biti pušten na slobodu.

Prema našim informacijama, Klisura je policiji pokušao da pobjegne u šumu, ali su ga specijalci pronašli i uhapsili.

- Krio se u kući na području Rudog. Policija je saznala za to i organizovana je akcija hapšenja. Međutim, kada je vidio policajce, Klisura je pobjegao u obližnju šumu, ali je brzo uhapšen. Cvetić je bio tu u blizini pa je i on uhapšen kako bi bila provjerena njegova uloga i da li ga neko potražuje jer je riječ o osobi iz kriminalnog miljea - kazao je izvor blizak istrazi.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodeći inicijale, saopštili su da su Klisura i Cvetić uhapšeni u srijedu u Uvcu kod Rudog.

- Pretreseni su i objekti i prostorije koje su oni koristili. Nakon kriminalističke obrade S. C. će biti pušten, dok će S. K., za kojim je Srbija raspisala potjernicu, biti sproveden i predat u nadležnost Suda BiH - rekli su u MUP-u Srpske.

Klisura je poznat po krivičnim djelima, a u Italiji je osuđen na 13 godina zatvora zbog šverca 60 kilograma kokaina. 

On je tu kaznu, kako saznajemo, odležao, a osuđen je jer je kao član kriminalne organizacije učestvovao u nabavci, transportu, uvozu u Italiju, držanju i prodaji velike količine kokaina. 

Narkotike su prodavali najviše u Milanu. Klisura je nakon podizanja optužnice bio u bjekstvu u Italiji, a uhapšen je 2011. u Crnoj Gori u akciji "Loptice", nakon čega je i izručen italijanskim vlastima.

Klisura je duže vrijeme bio član obezbjeđenja Darka Šarića koji je u Srbiji pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora zbog trgovine narkoticima. 

Prema presudi, Šarić je bio organizator grupe koja je prokrijumčarila ukupno 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine. 

Osim ovoga, Šarić je osuđen i na devet godina zatvora zbog organizovanog pranja više od 20 miliona evra, za koje se vjeruje da su stečeni krijumčarenjem kokaina.

PROMIJENIO IME

"Glas Srpske" saznaje da je osumnjičeni Srđan Klisura ranije koristio drugi identitet. On se zvao Srpko, a ime je promijenio u Srđan nakon hapšenja i presuda zbog šverca droge. 

Pod imenom Srpko uhapšen je 2011. godine po potjernici Interpola Italije koja ga je tada tražila zbog suđenja i optužbi za šverc kokaina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana