Stric i bratić "pali" zbog šverca i proizvodnje marihuane

N.T.
Stric i bratić "pali" zbog šverca i proizvodnje marihuane

BANjALUKA - Siniša (44) i njegov bratić Nemanja (24) Gatarić iz Banjaluke uhapšeni su u akciji banjalučke policije "Venera" zbog sumnje da su se bavili uzgojem i švercom narkotika, a zaplijenjeno je oko 400 grama marihuane, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Tokom akcije na području Banjaluke pronađena je i improvizovana laboratorija za proizvodnju marihuane.

- Akcija je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. N.G. i S.G. iz Banjaluke su uhapšeni zbog postojanja  osnova sumnje da su počinila krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodaje se da su u okviru akcije obavljeni pretresi na tri lokacije koje koriste osumnjičena lica na području Banjaluke.

- Tom prilikom pronađeno je i oduzeto ukupno oko 400 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na  drogu marihuanu. Nađena je i oduzeta  puška, određena količina municije, digitalna vaga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela. Takođe, na jednoj od lokacija, pronađena je improvizovana prostorija sa opremom za vještački uzgoj marihuane - navodi se u saopštenju policije.

Istakli su da se akcija  sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci te da su određene aktivnosti i dalje u toku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana