Stravični detalji optužnice za ubistvo djevojčice: Danka Ilić udavljena u gepeku

Blic
Stravični detalji optužnice za ubistvo djevojčice: Danka Ilić udavljena u gepeku

ZAJEČAR - Dejan Dragijević, koji je danas optužen za ubistvo djevojčice Danke Ilić (2) djevojčicu je ugušio u gepeku službenog automobila, navodi se u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru koja je danas podignuta za ubistvo djevojčice, saznaje "Blic".

Optužnica za ubistvo Danke Ilić (2),otkriva nove detalje gnusnog zločina, ali i kako su se okrivljeni za ubistvo male Danke riješili tijela.

Prema informacijama u optužnici, se navodi da je Danka Ilić ubijena 26. marta oko 13.53 sati u Banjskom polju.

- Oni su u povratku sa radnog zadatka, dok su se kretali službenim vozilom kojim je upravljao Srđan Janković, a Dejan Dragijević bio na mjestu suvozača udarili djevojčicu Danku Ilić usljed čega je ona pala sa desne strane vozila, naspram zadnjeg desnog točka, što je uočio Dragijević i o tome obavijestio Jankovića - navodi se u optužnici, a saznaje "Blic".

Kako je dalje utvrđeno, oni su se tada dogovorili da uklone tijelo djevojčice, ali i da ukoliko je živa je ubiju i tijelo sakriju kako ne bi bili otkriveni i krivično gonjeni zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.

Sumnja se da su na ovoj deponiju okrivljeni ostavili tijelo Danke Ilić

- Dragijević je izašao iz vozila i podigao Danku sa zemlje, stavio u zadnji dio vozila. Kada je uočio da Danka daje znakove života on ju je ugušio rukama. Kada je Danka preminula vratio se na mjesto suvozača u vozilu u kome je Janković sve vrijeme sa mjesta vozača pratio šta radi Dejan Dragijević i osmatrao da neko ne naiđe kako bi u tome upozorio Dragijevića te i čekao da Dragijević liši života Danku i vrati se u vozilo - utvrdilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Prema navodima iz optužnice, okrivljeni su se tada dogovorili da tijelo djeteta ostave na divljoj deponiji na Starobanjskom putu ka Boru. Janković je vozio, zaustavio automobil, a kako je utvrdilo tužilaštvo, iz istog izbacio Dankino tijelo na deponiju, piše "Blic"..

Potom su se odvezli i vozilo ostavili na svom radnom mjestu u „Vodovod“ Bor.

Optužnica se zasniva na svjedocima koji su posvjedočili da su okrivljeni bili na licu mjesta gdje je djevojčica nestala i nastradala, ali i snimcima sa nadzornih kamera koji su ukazali da su oni bili u vrijeme djevojčicinog nestanka na mjestu gdje je ona posljednji put viđena.

- Takođe, GPS na službenom vozilu koji su vozili taj dan je potvrdio da su bili na licu mjesta u vrijeme nestanka Danke, a to je povrdio i snimak sa nadzorne kamere. Takođe, njihov iskaz koji su dali u tužilaštvu, a koji su kasnije povukli je uzet u obzir jer je dat uz prisustvo njihovih branilaca i on je vjerodostojan - kaže izvor "Blica".

Okrivljenima se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo djeteta za koje je zaprećena kazna doživotni zatvor bez uslovnog otpusta.

Optužnica je podignuta i protiv okrivljenog Radoslava Dragijevića, oca Dejana Dragijevića zbog neprijavljivanja krivičnog djela i pružanje pomoći počiniocu nakon izvršenja krivičnog djela.

Majka Danke Ilić

Majka Danke Ilić oglasila se nakon podizanja optužnice protiv osumnjičenih.

- Verujem da su tužilaštvo i policija radili svoj posao kako treba i da optužnicu nisu podigli bez dokaza. Znamo šta smo sve davali na veštačenje, šta su uzimali od ove dvojice da se veštači. Svi su zaboravili da su njih dvojica kada se pojavio snimak iz Beča, rekli su: "Brate, izvukli smo se." Ali uprkos istrazi protiv njih, njihovoj izjavi, priznanjima, svi i dalje krive mene, njenu majku! - kazala je ona za "Blic".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana