Stravičan sudar kod Hadžića: Mladić iz ''golfa'' u teškom stanju, uhapšen vozač ''mercedesa''

Avaz/Kliks
Foto: Avaz

HADžIĆI- Jedna osoba teško je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi koja se desila na magistralnom putu M-17 kod Hadžića, kada su se sudarili ''golf'' i ''mercedes''.

Povrede opasne po život zadobio je vozač ''golfa'' A. M. kojem je nakon udara u bankinu smrskana noga, prenosi ''Avaz''.

Tom prilikom došlo je do sudara automobila ''mercedes'', kojim je upravljao vozač A. T. (19), nastanjen u Hadžićima i vozila ''golf'' kojim je upravljao A. M. (28), rođen u Hrasnici, nastanjen u Sarajevu.

Usljed sudara došlo je do skretanja u lijevu stranu van kolovoza ''golfa'' koji potom udara u metalnu zaštitnu ogradu.

Teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je vozač A. M., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

Uviđaj na licu mjesta događaja obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 3. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), a u vezi sa članom 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH, vozač A.T. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo- saopšteno je iz MUP-a KS.

Saobraćajna nezgoda se dogodila u mjestu Dupovci, a policiji je prijavljena sinoć u 21.13 časova, potvrđeno je za portal "Kliks" u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana