Starleta Tijana Ajfon pristala na godinu zatvora

Nebojša Tomašević
Starleta Tijana Ajfon pristala na godinu zatvora

SARAJEVO - Starleta Tijana Maksimović (28) poznata kao Tijana Ajfon, optužena za međunarodno navođenje na prostituciju, zaključila je sporazum sa Tužilaštvom BiH u kome je predloženo da bude osuđena na godinu zatvora.

Tužilaštvo bih  saoštilo je da je Sud BiH prihvatio ovaj sporazum.

-Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju krivičnog djela. Zaključenjem sporazuma, optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH - saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Maksimovićevu optužnica tereti da je krajem maja prošle godine podsticala državljanke Srbije, Sofiju G. i Sašu P. da pružaju seksualne usluge. Ona je, kako se navodi u optužnici, djevojke dovela iz Beograda u Bijeljinu gdje su one  na privatnoj zabavi,  pružale seskualne usluge za 500 evra.

Maksimovićeva je zajedno sa navedenim djevojkama 27. maja lani, za vrijeme ograničenja kretanja zbog pandemije virusa korona, ilegalno ušla u BiH preko rijeke Save, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u Suhom Polju kod Bijeljine. Pomenuti slučaj je otkriven kada su pripadnci Policije Republike Srpske  tokom akcije "Kristal" prekinuli pomenutu zabavu u  vikendici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana