Stari policijski znanci osumnjičeni da su prije 5 godina zapalili „škodu“ Boška Tomića

Nebojša Tomašević
Stari policijski znanci osumnjičeni da su prije 5 godina zapalili „škodu“ Boška Tomića

ISTOČNO SARAJEVO - Miloš Obradov i Srđan Sokolović iz Pala uhapšeni su zbog sumnje da su prije pet godina zapalili automobil Boška Tomića, tadašnjeg predsjednika Opštinskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Pale, saznaje "Glas Srpske".

Policijska uprava Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, saopštila je da ih terete za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

- Uhapšene M.O. i S.S. sumnjičimo da su  26. juna 2016. godine na parking prostoru u ulici Nikole Tesle u Palama, podmetnuli požar u unutrašnjost putničkog automobila marke „škoda“, vlasništvo B.T. iz Pala. Prema izjavi oštećenog materijalna šteta nastala izvršenjem ovog krivičnog djela iznosi 22.000 KM - saopštila je PU Istočno Sarajevo.

Dodali su da će protiv uhapšenih biti podbnesen izvještaj  Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo o počinjenom krivičnom djelu.

Tomićev automobil zapaljen je oko 23.40 časova, a utvrđeno je da je neko nepoznatom tečnošću polio automobil i zapalio ga.

Tomić je, kada mu je vozilo zapaljeno tvrdio da ne zna ko bi mu i zašto podmetnuo požar pod automobil jer se nije zamjerio nikome niti je kome dužan bilo šta.

Obradov je poznat po činjenju krivičnih djela i povezivan je sa auto-mafijom. Privođen je i zbog sumnje da se može povezati sa ubistvom sarajevskih policajaca  Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, ali je pušten. Istraživan je i zbog sumnje da je povezan sa ubistvom Banjalučanina Damira Ostojića Šijana i ranjavanjem njegove supruge Sandre Jošić.

I Sokolović je takođe privođen u okviru istrage ubistva sarajevskih policajaca, ali je pušten.

Obojica su privođeni i u okviru istrage podmetanja požara pod dva kamiona D.O.O. „Stanišić“ iz Pala, a Sokolović je 2019. godine prijavljen Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo zbog sumnje da je zapalio “mercedes” Mira Jugovića, sina ubijenog Riste Jugovića.

Tomić je obavljao funkciju ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS od 2006.  do 2009. godine kada je dao ostavku. Bio je i predsjednik Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje RS. Tomić je bio član Partije demokratskog progresa (PDP) do februara 2009. godine. Iz te partije je prešao u SNSD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana