Stari policijski znanac pao zbog krađa teških 38.000 KM: Iz stanova odnio nakit i satove

Nebojša Tomašević
Stari policijski znanac pao zbog krađa teških 38.000 KM: Iz stanova odnio nakit i satove

BANjALUKA – Gabrijel Mitović iz Banjaluke, od ranije poznat po sukobu s zakonom, uhapšen je zbog sumnje da je počinio osam krađa u kojima je krao novac, nakit, parfeme i druge stvari ukupne vrijednosti od oko 38.000 KM, potvrđeno je „Glasu Srpske.

- Osumnjičeni G.M. je koristio je odsustvo vlasnika iz stanova i kuća, te upotrebom fizičke snage i podesnog alata nasilno otvarao vrata i prozore balkona. Potom je ulazio u unutrašnjost i krao različite predmete i novac, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 38.000 KM - naveli su iz PU Banjaluka.

Dodaju da su na osnovu naredbe dežurnog sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, pretreseni kuće i druge prostorije koje koristi osumnjičeni.

- Tom prilikom je pronađena i uz potvrdu oduzeta veća količina zlatnog i srebrnog nakita, muških i ženskih ručnih satova, parfema i drugih predmeta, koji potiču iz krivičnih djela. Obaviješten  je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv G.M. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri – rekli su u policiji.

Mitović  je poznat po krivičnim djelima i hapšen je više puta zbog raznih krivičnih djela.

Privođen je krajem prošle godine u akciji „Balkon“ zbog sumnje da je a provalio u tri stana iz kojih je ukrao novac, nakit, dukate i druge dragocjenosti vrijedne oko 27.000 maraka. Kasnije je prijavljen da je počinio još sedam krađa kojima je pričinio štetu od 19.200 KM.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana