Starac izgorio u selu Orlica kod Bratunca: Grijalica zapalila kuću

Nebojša Tomašević
Starac izgorio u selu Orlica kod Bratunca: Grijalica zapalila kuću

BRATUNAC - Starac Sreten Simeunović (82) poginuo je u požaru koji je juče buknuo u njegovoj kući u selu Orlica kod Bratunca, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, tokom istrage je utvrđeno da je požar izbio najvjerovatnije zbog neispravne električne grijalice. Tijelo je djelimično izgorjelo u požaru.

- Starac je vjerovatno ostavio uključenu grijalicu i zaspao. Pretpostavlja se da je došlo do kratkog spoja na grijalici ili je bila blizu nekog predmeta koji se zapalio. To će daljom istragom utvrđivati protivpožarni inspektori - rekao je izvor blizak istrazi.

Pojasnio je da je vatra zahvatila jednu od dvije prostorije u kući koja je teško oštećena, a zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca i komšija, kuća nije izgorjela u cijelosti.

Vatra je buknula u ponedjeljak oko 14.30 časova, a prve su je primijetile komšije, koje su pozvali vatrogasce.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Bratunca stigli su za nekoliko minuta, a po gašenju vatre pronašli su tijelo starca. U gašenju su pomagale i komšije stradalog.

- Požar je prijavljen oko 14.30 časova i naša ekipa je odmah otišla na teren. Vatru smo ubrzo stavili pod kontrolu i požar je ugašen oko do 15.15 časova - kazao je zamjenik komandira Vatrogasno-spasilačke jedinice Bratunac Zlatan Simić.

Istakao je da su u gašenju vatre učestvovala četiri vatrogasca i dva vozila.

- Intervencija nije bila toliko zahtjevna, ali čovjeka uvijek pogodi i bude mu žao kad neko strada. Uspjeli smo da obuzdamo požar da se ne proširi na cijeli objekat, koji je montažni - kazao je Simić.

Iz Policijske uprave Zvornik saopštili su da su nakon prijave o požaru odmah poslali ekipu na teren i obavili uviđaj.

- Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina, a istragom će biti utvrđeno kako je došlo do požara i druge okolnosti - rekli su u policiji. Stradali Simeunović živio je sam, a svi za njega imaju samo riječi hvale.

Ivanjska

Početkom februara, u prizemlju kuće u Ivanjskoj kod Bosanske Krupe izgorio je četrdesetdevetogodišnji muškarac. Vatra je buknula zbog neispravne peći na drva iz koje je izbio plamen i zapalio kuću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana