Staniši Glavendekiću četiri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva supruge

N.T.
Staniši Glavendekiću četiri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva supruge

BANjALUKA - Staniša Glavendekić (51) iz Prnjavora osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na četiri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva supruge Dragosave Glavendekić (48), koju je nožem izbo po vratu i leđima.

Osim kazne izrečena mu je i dvogodišnja zabrana približavanja na 200 metara i komunikacija sa žrtvom. Prema presudi ta mjera će početi da važi nakon što izdrži zatvorsku kaznu. Glavendekiću je izrečena i obavezna mjera lijčenja  zavisnosti od alkohola, koja ne može biti duža od tri godine, te mjera bezbednosti obaveznog psihosocijalnog tretmana.

Prema presudi, zločin se dogodio 17. decembra prošle godine u kafani u ulici Svetog Save u Prnjavoru. Navodi se da Staniša od maja 2020. godine nije živio sa suprugom, a kada ju je sreo u centru Prnjavora pozvao ju je na piće. U prvi mah ona je odbila da sjedne s njim, govoreći da mora da ide kod stomatologa, ali je Staniša više puta pozivao i insistirao da popiju piće. Dragosava je, na kraju prihvatila poziv i sjela sa njim za sto.

- Tokom razgovora optuženi je naglo ustao od stola. Pod bitnim uticajem zavisnosti od alkohola, u pijanom stanju sa oko 2 g/kg alkohola u organizmu, sa umišljajem je pokušao ubiti oštećenu. Iz džepa je izvadio nož, sa oštricom dugačkom 20 centimetara i prišao ženi dok je sjedila te je nožem dva puta ubo u zadnju stranu vrata, usljed čega je D.G. zadobila tjelesne povrede u vidu dvije ubodne rane na zadnjoj strani vrata. Nakon toga su im pritrčali Živko Milijaš i Nedo Božunović, koji su sjedili za susjednim stolom, uhvatili ga za ruku, oborili i zadržali do dolaska policije - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je, dok su se oni borili sa optuženim Dragosava  otrčala do zgrade Doma zdravlja u Prnjavoru. Nakon ukazane pomoći prevezena je u UKC Republike Srpske gde je operisana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana