Stanimirović osumnjičen za prijetnje ministru i poslaniku

SRNA
Stanimirović osumnjičen za prijetnje ministru i poslaniku

SARAJEVO - Direktor Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara Vladimir Stanimirović /38/ lišen je slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti, odnosno prijetnji upućenih ministru bezbjednosti u Savjetu ministara i poslaniku u Parlamentarnoj skupštini BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se navodi da će, nakon što bude predat Tužilaštvu i ispitan, postupajući tužilac preduzeti dalje mjere u skladu sa zakonom.

Predsjednik Skupštine grada Doboj Srećko Rekanović najoštrije je osudio lišavanje slobode Stanimirovića, za koje smatra da je podmetanje, te pozvao odgovorne da prestanu sa pravosudnom torturom nad kadrovima iz srpskog naroda u Sarajevu.

"Gospodo iz Sarajeva o kakvom suživotu govorite kad ovakve torture sprovodite nad srpskim kadrovima", upitao je Rekanović i podsjetio na jučerašnji napad u Sarajevu na ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića kada je Kantonalno tužilaštvo ocijenilo da nema elemenata krivičnog djela, što je nevjerovatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana