Srpski carinici u kombiju pronašli skrivene hijaluronske filere, fudbalske rukavice i čizme od krokodilske kože

Tanjug
Srpski carinici u kombiju pronašli skrivene hijaluronske filere, fudbalske rukavice i čizme od krokodilske kože

BEOGRAD - Carinici su otkrili kombi pun neprijavljenih hijaluronskih filera, injekcija za neinvazivnu liposukciju, pregršt fudbalskih rukavica, pa čak i dva para ženskih čizama od krokodilske kože, saopštila je Uprava carina.

Krijumčarenje se, kako se navodi, dogodilo prije nekoliko dana na graničnom prelazu Batrovci.

Slučaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kombi fijat skudo beogradskih registarskih oznaka koji je putnike prevozio ka Beogradu iz Ljubljane.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozač i putnici su rekli da nemaju ništa sem ličnih stvari, ali je detaljna kontrola kombija to ubrzo demantovala.

Naime, carinici su pregledom utvrdili da se u zadnjem delu vozila, iza sjedišta putnika, nalaze dve kutije pune neprijavljenih preparata za estetske, kozmetičke zahvate, poput hijaluronskih filera i injekcija za neinvazivnu liposukciju, kao i jedna putna torba prepuna fudbalskih rukavica.

Nakon toga, svi putnici su zamoljeni da izađu iz vozila, kako bila pregledana i unutrašnjost kabine u kojoj se pored i iza vozačevog sedišta našlo i dva para ženskih čizmica ''Paris Tedžas'' od krokodilske kože.

U kutijama koje su otkrivene u zadnjem dijelu kombija nalazilo se 96 kutija hijaluronskih filera ''Nuvel clasic'''', 40 kutija sa injekcijama za bezbolno uklanjanje masnih naslaga ''Aljualydž'', a u putnoj torbi zatečeno je 48 pari fudbalskih rukavica ''Selles''.

Ukupna vrijednost robe otkrivene u prekršaju procenjena je na preko četiri miliona dinara, od čega je polovina vrednost neprijavljenih hijaluronskih filera.

Carinski službenici su privremeno oduzeli svu otkrivenu robu do okončanja prekršajnog postupka koji će se voditi protiv 37-godišnjeg vozača.



 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana