Srpčanin oštetio firmu iz Gradiške za 6.000 KM

J. Sa.
Srpčanin oštetio firmu iz Gradiške za 6.000 KM

GRADIŠKA - Branislav S. (33) iz Srpca osumnjičen je da je od jedne firme iz Gradiške poručio dvije klime i kotao na pelet, koje je preuzeo, te nije platio, čime je pričinjena šteta od 6.000 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske"

Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni navedenu opremu naručio iz firme "Protermik" u Gradišci na ime preduzeća "Voda IKS" u Banjaluci.

Iz Policijske uprave Gradiška saopštili su, navodeći inicijale, da je protiv osumnjičenog podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka, zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara u privrednom poslovanju.

- Lice B. S. se sumnjiči da je u junu, kao odgovorno lice preduzeća iz Banjaluke, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, prikrivanjem činjenica prevario i doveo u zabludu vlasnika privatnog preduzeća iz Gradiške, a u vezi kupovine dvije klime i kotla na pelet - saopšteno je iz policije.

Dodaju da su klime i kotao za pelet fakturisane od strane preduzeća iz Gradiške na ime preduzeća iz Banjaluke, isto je preuzeto, a nije plaćeno. Navedenim krivičnim djelom osumnjičeni je oštećenom pričinio materijalnu štetu, a sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 6.000 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana