Spriječeno krijumčarenje 71 migranta, među kojima 30 djece

Srna
Spriječeno krijumčarenje 71 migranta, među kojima 30 djece

SARAJEVO - Pripadnici Jedinice granične policije BiH Velika Kladuša danas su u graničnom pojasu na području tog grada spriječili krijumčarenje 71 stranog državljanina, među kojima tridesetoro djece.

Krijumčarenje je otkriveno u mjestu Komesarac, gdje su zatečena dva kombija bez registarskih oznaka, kojima su upravljali državljanin BiH čiji su inicijali D.P. /21/ i državljanin Hrvatske V.K. /36/, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Iraka - njih 41, dok ih je 19 iz Turske, šest iz Nepala, četiri iz Avganistana i jedan iz Šri Lanke.

O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH, prema čijem su nalogu uhapšeni D.P. i V.K, osumnjičeni za krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Juče su granični policajci na prelazu Izačić, na drugoj liniji graničnih provjera, spriječili krijumčarenje trojice državljana Gambije, koji su otkriveni u "BMV-u" registarskih oznaka Velike Britanije i to u prtljažniku i na zadnjem sjedištu, prekriveni odjećom.

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se vozač i suvozač, državljani Španije, koji su, prema naredbi Tužilaštva BiH, uhapšeni i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi predati Tužilaštvu BiH.

Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, dok su državljani Gambije predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana