Spriječeno krijumčarenje 38 osoba, uhapšena dva vozača

GS
Foto: Granična policija BiH

ORAŠJE – Pripadnici Granične policije BiH spriječili su krijumčarenje 38 osoba na Međunarodnom graničnom prelazu Orašje, zbog čega su uhapšena dva vozača kamiona.

Kako su saopštili iz Granične policije BiH, krijumčarenje je otkriveno u dva navrata prilikom obavljanja granične kontrole.

Na prelazu Orašje kontrolisan je kamion sa poluprikolicom tablica iz BiH, kojim je upravljao N.Č, državljanin BiH. Prilikom pregleda tovarnog prostora, pronađeno je 13 državljana Kine i sedam državljana Turske.

Na istom prelazu, kontrolirasan je drugi kamion sa poluprikolicom, kojeg je vozio B.S, državljanin BiH i Srbije. Pronađeno je 18 državljana Kine prilikom pregleda tovarnog prostora.

"Zbog sumnje u počinjeno krivično djelo krijumčarenje ljudi, o navedenom je obavješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj naredbi su osumnjičeni uhapšeni. Krijumčarene osobe su predane Službi za poslove sa strancima na daljnje postupanje", navode iz Granične policije.

Dodaju da se aktivnosti na ovom predmetu nastavljaju i naglašavaju da će Granična policija i u idućem periodu nastaviti s pojačanim aktivnostima u skladu sa zakonom suzbijati nezakonite migracije, prenose Nezavisne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana