Spriječeno krijumčarenje 32 migranta

GS
Spriječeno krijumčarenje 32 migranta

BROD – Pripadnici Granične policije BiH spriječili su danas krijumčarenje 32 osobe afroazijskog porijekla.

Kako su saopštili iz Granične policije BiH, krijumčarenje 26 osoba spriječeno je na Međunarodnom graničnom prelazu Brod.

-Krijumčarenje je otkriveno na drugoj liniji graničnih provjera prilikom kontrole teretnog vozila i priključnog vozila, registarskih oznaka Poljske, kojim je upravljao državljanin Bjelorusije D. T- saopštila je Granična policija BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, a osumnjičeni je uhapšen i protiv njega će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

U mjestu Crveni Grm u Ljubuškom spriječeno je krijumčarenje šest osoba afroazijskog podrijekla.

-Krijumčarenje je otkriveno prilikom zaustavljanja automobila sa regstarskim oznakama BiH, kojim je upravljala državljanka BiH B. M. – kazali su u Graničnoj policiji BiH.

Istakli su da je automobil kojim je upravljao državljanin BiH A. M. bio prethodnica automobilu koji je vozila B. M. 

-Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni za krivično djelo krijumčarenje ljudi lišeni su slobode, a vozilo i dokazni materijali privremeno su oduzeti. Protiv istih će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH, dok će krijumčareni migranti, nakon ispitivanja u svojstvu svjedoka biti predati Službi za poslove sa strancima - istakli su iz Granične policije BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana