Službenica RAK-a optužena da je pravljenjem lažnih naloga pronevjerila 34.440 evra

Nebojša Tomašević
Službenica RAK-a optužena da je pravljenjem lažnih naloga pronevjerila 34.440 evra

SARAJEVO - Službenica Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH Jasmina Bureković (67) iz Zenice optužena je da je nezakonito prisvojila oko 34.440 evra.

Optužnicu protiv nje podiglo je Tužilaštvo BiH  koje joj na teret stavlja da je počinila produženo krivično djelo prevara u službi.

- Optuženu  teretimo da je, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, krivotvorila a potom i upotrijebila naloge za podizanje novca sa deviznog računa Regulatorne agencije za komunikacije. Ona je to radila u više od 30 navrata, u različitim iznosima najčešće od nekoliko stotina, pa do 3.750 evra - saopštilo je Tužilaštvo.

Navodi se da je optužena na nalozima krivotvorila potpise ovlašćenih osoba-potpisnika iz RAK-a BiH, pa nakon toga naloge ovjeravala službenim pečatom.

Ističe se da je ona na navedeni način nezakonito podigla i prisvojila novac u ukupnom iznosu od 34.440,00 EUR (67.358,79 KM) kao navodne akontacije za službena putovanja zaposlenih u RAK-u BiH.

- Novac potom nije polagala u deviznu blagajnu Regulatorne agencije za komunikacije BiH već je isti zadržavala za sebe, a računovodstvu institucije dostavljala je krivotvorene podatke, kako bi prikrila stvarno stanje na deviznom računu-stoji u optužnici.

Optužen terete da je kao kao službena osoba u institucijama BiH, sa ciljem pribavljanja nezakonite imovinske koristi, podnosila lažne obračune, odnosno lažne naloge za isplate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana