Crnogorci povezani sa škaljarcima "pali" u Palama

Jelena Stanić
Crnogorci povezani sa škaljarcima "pali" u Palama

BANjALUKA - Policija je sinoć u Palama uhapsila tri državljanina Crne Gore koji se mogu dovesti u vezu sa takozvanim škaljarskim klanom, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Saznajemo da su oni trenutno na kriminalističkoj obradi i provjerava se da li su za njima raspisane potjernice, nakon čega pi trebalo da bude poznato više informacija.

Portal Srpskainfo objavio je da je u Palama uhapšen pripadnik škaljarskog klana Milan Kršić  za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica te još dvojica crnogorskih državljana, ali ovu informaciju niko nije mogao da nam potvrdi.

Sarajevski mediji javljaju da su u akciji su učestvovali pripadnici Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Dnevni avaz" navodi da su Kršića i dvojicu njegovih tjelohranitelja priveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova  Republike Srpske. "Avaz" navodi da su tjelohranitelje specijalci razoružali te da je za Kršićem aktivirana međunarodna potjernica zbog više krivičnih djela.

List nezvanično saznaje da su za Kršićem su bile raspisane tri međunarodne potjernice, ali da su sve povučene, tako da je nejasno kakav trenutno status ima u evenutalnoj istrazi.

Istražuje se na koji način su pripadnici škaljarskog klana ušli u BiH, a kako navodi "Avaz" pretpostavlja se da su imali lažne pasoše. 

Inače, crnogorski mediji izvjestili su da su uhapšeni pripadnici takozvanog kavačkog klana, koji je glavni rival škaljaraca.

Podgoričke "Vijesti" objavile su tako da je više visokopozicioniranih članova kavačkog kriminalnog klana uhapšeno je sinoć na Jahorini, u jednom tamošnjem hotelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana