„Škaljarac“ se u Banjaluci krio uz pomoć lažne lične karte Slovenije: Miloš Božović prijavljen Tužilaštvu BiH

Nebojša Tomašević
„Škaljarac“ se u Banjaluci krio uz pomoć lažne lične karte Slovenije: Miloš Božović prijavljen Tužilaštvu BiH

BANjALUKA - Državljanin Crne Gore Miloš Božović iz Cetinja koji je prije mjesec uhapšen u Banjaluci na osnovu potjernice raspisane zbog ubistva i kojeg povezuju sa "Škaljarskim klanom", prijavljen je Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je nabavio i koristio lažnu ličnu kartu izdatu u Sloveniji, saznaje "Glas Srpske".

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, koje je protiv njega podnijelo izvještaj, saopštulo je da M.B. sumnjiče za organizovani kriminal, falsifikovanje isprave i neovlašćeno korištenje ličnih podataka.

- Postoji sumnja da je M.B.  od neutvrđenog dana do 17. jula, na području BiH, po prethodnom dogovoru sa njemu poznatim licem ili više njih u sastavu organizovane kriminalne grupe, pribavio falsifikovanu ispravu. Osumnjičeni  je potom falsifikovanu ličnu kartu upotrijebio u pravnom saobraćaju, neovlašteno koristeći lažne podatke na njoj - navodi se u saopštenju.

Božović je uhapšen 17. jula u Banjaluci na osnovu potjernice koja ga tereti za učešće u ubistvu Nikšićanina Ranka Vuletića. Nakon ispitivanja predat je u Sudu BiH koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

Tada je uhapšen inspektor MUP-a RS Mladen Milovanović (37) zvani Mili zbog sumnje da je pomagao Božoviću nakon učinjenog krivičnog djela, odnosno da mu je pomgao u skrivanju. Milovanović je iza rešetaka proveo jedan mjesec i nedavno je pušten uz mjere zabrane. Mjere predviđaju zabranu napuštanja boravišta, grada Banjaluke uz privremeno oduzimanje putnih isprava, i uz zabranu izdavanja novih putnih isprava

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana