Šipovljanin pucao na komšiju dva puta i oba puta promašio, optužen za pokušaj ubistva

Nebojša Tomašević
Šipovljanin pucao na komšiju dva puta i oba puta promašio, optužen za pokušaj ubistva

ŠIPOVO- Predrag Jerinić (26) iz Šipova optužen je za pokušaj ubistva komšije Vladimira Okulića (58) na koga je pucao dva puta iz puške i, srećom, oba puta promašio.

Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno tužilaštvo Banjaluka, kancelarija u Mrkonjić Gradu, a potvrdio Okružni sud koji mu je i produžio pritvor.

Prema optužnici, Jerinić je 22. februara i 15. jula pucao na Okulića u mjestu Stupna kod Šipova.

U optužnici se precizira da je Jerinić  22. februara ove godine oko 17 časiva sačekao  Okulića na planini Lisini, blizu lokaliteta „Crni kamen“ u Šipovu. Navodi se da je nakon što je uočio Okulića pucao na njega iz lovačke puške i promašio.

-Potom je krenuo za njim i ispalio više hitaca u njegovom pravcu, a jedan metak je pogodio u zemlju 20-30 centimetara pored desne strane oštećenog, nakon čega je oštećeni pobjegao u pravcu sela Stupna -  stoji u optužnici.

Jerinić je 15. jula došao do porodične kuće Okulića oko 18 časova te ponovo sačekao Okulića i u njegovom pravcu ispalio  metak iz sačmarice, koji ga takođe nije pogodio.

Optužnica Jerinića tereti i da je u prvoj polovini jula ove godine ukrao pušku  iz  kuće u vlasništvu M.M. u selu Duljci. Navodi se da je on iskoristio odusustvo oštećenog, te je ušao kroz otvoren prozor sobe u prizemlju kuće. U kući je, kako se navodi u optužnici, pronašao i prisvojio lovačku pušku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana