Sina su mi oteli i pretukli vlasnici prodavnice

Željka Domazet
Sina su mi oteli i pretukli vlasnici prodavnice

ISTOČNO SARAJEVO - Zoran Bartula, njegov sin Miloš i njihov poznanik Milenko Samardžija zvani Travka oteli su i pretukli mog sina Vladimira Dubočanina, kazala je Glasu Srpske" Milojka Dubočanin.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, navodeći njihove inicijale, u četvrtak su saopštili da su oni privedeni i saslušani zbog sumnje da su počinili otmicu. U policiji nisu saopštili više detalja o ovom događaju. Samo su rekli da je od osumnjičenih oduzet "audi A6".

Vladimirova majka Milojka tvrdi da su Bartule i Samardžija njenog sina pretukli i oteli jer su bez razloga mislili da je on opljačkao prodavnicu "Bartula" vlasništvo Zorana Bartule.

Ispričala je da je ta prodavnica opljačkana između 20. i 21. novembra i da je policija sumnjala da je njen sin počinio pljačku.

- Tada je policija pretresla našu kuću i šumu oko kuće i nisu ništa našli. Međutim, nekoliko dana poslije, 25. novembra, mog sina Vladimira su dok je sjedio u kafiću "Rosa" izvukli Miloš Bartula i Milenko Samardžija Travka koji je vlasnik autopraonice i pretuli ga - rekla je Milojka i dodala da je njen sin ovaj događaj prijavio policiji kao tuču i napad na njega.

Milojka je ispričala da su poslije te prijave njenog sina Vladimira sačekali Zoran i Miloš Bartula sa kojima je bio i Milan Samardžija i oteli ga.

- Vozilom "audi A6" odveli su ga prema Žljebovima u Devetak u šumu. Tu su ga tukli i vezali za drvo prijeteći mu da će ga tu ostaviti da ga pojedu zvijeri, a zatim su i otišli od njega. Poslije petnaestak minuta su se vratili odvezali ga i ponovo strpali u auto. Dali su mu vlažne maramice da obriše krv i dovezli do mjesta Kaljine gdje su ga izbacili iz automobila i zaprijetili mu da da nikome ne smije ispričati ništa - rekla je Milojka.

Ona je kazala da joj je to sin sve ispričao nakon što je primijetila krv na njegovom odijelu.

- Krv je bila i na trenerci i na majici. I ovo smo prijavili policiji. Mjesto gdje su mi maltretirali sina vlasništvo je Bartula i tu se nalazi hranilište za životinje. Cijela porodica živi u strahu jer je riječ o moćnicima koji su spremni na sve - rekla je Milojka Dubočanin.

Istakla je da je kćerku izgubila u saobraćajnoj nesreći i da nije dužna zbog onih koji imaju novac i moć da vozi u sina invalidskim kolicima.

Strahovanje

Majka Vladimira Dubočanina Milojka kaže da iako je policija privela otmičare koji su pretukli njenog sina ona strahuje da se sve ne zataška.

- Bojim se da će opet da nas napadnu i zbog toga apelujem da pravosudne institucije i policiju da rade svoj posao. Koliko znam policija je pronašla krv na "audiju 6" kojim je odvezen moj sin kada su ga oteli. Rečeno mi je takođe da su pokušali da je uklone varikinom. Bojim se da će cijeli slučaj završiti u ladicama ali o svemu ovome obavijestila sam i SIPA i međunarodnu policiju – istakla je Milojka Dubočanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana