Sin poznatog advokata oslobođen optužbi da je podstrekivao na ubistvo

Nebojša Tomašević
Foto: Dnevni avaz

SARAJEVO - Ado Balijagić (36) je u ponovljenom postupku u sarajevskom Kantonalnom sudu oslobođen optužbi za podstrekavanje na činjenje krivičnih djela, između ostalog ubistva i razbojništva.

Advokat Petko Budiša, "Glasu Srpske" je kazao da je njegov klijent oslobođen usljed nedostatka dokaza.

- Presuda je pravična i objektivna i u ponovljenom postupku se vidjelo da nema dokaza za ono za šta ga terete. Sud je dobro ocijenio dokaze i jedino ovakva presuda je mogla da bude nakon što je Vhrovni sud FBiH isključio neke ranije nezakonite dokaze - kazao je Budiša.

Zajedno sa Adom u ovom slučaju optužen je njegov otac, poznati advokat Faruk Balijagić (66), koji je tokom 2016. godine pobjegao u Hrvatsku i protiv njega je postupak razdvojen.

Optužnica je oca i sina teretila da su tokom juna 2015. godine pa do 3. septembra 2015. godine na području Sarajeva, Tuzle, Brčkog i Bijeljine, svjesni svojih djela, po prethodnom dogovoru, svojim radnjama zajednički podstrekavali na izvršenje krivičnih djela, ubistva, razbojništva, nanošenje drugima teških povreda, a sve u cilju pribavljanja protipravne imovinske koristi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana