Sin i zet priznali da su ubili čobana Dževada Ramulja kod Travnika

N. T.
Sin i zet priznali da su ubili čobana Dževada Ramulja kod Travnika

TRAVNIK - Ćamil Hašić (26) iz Novog Travnika priznao je da je hicima iz automatske puške usmrtio punca pastira Dževada Ramulja (51). On je rekao da su mu u ubistvu pomogli sin žrtve Dž. R. (15) te njegov vršnjak i drugar koji su potvrdili da su učestvovali u zločinu, saznaje "Glas Srpske".

Ramulj je ubijen u četvrtak, a nezvanično, motiv zločina je vjerovatno koristoljublje jer žrtva na računu ima oko 100.000 KM koje bi, u slučaju smrti, naslijedila porodica.

Izvor blizak istrazi je ispričao da su osumnjičeni zet i sin žrtve te njegov maloljetni drug policiji ispričali da su prije nekoliko mjeseci Dževada pokušali da otruju mišomorom.

- Otrov je kod njega izazvao povraćanje i slabost što je brzo prošlo. Nakon toga zet se ipak odlučio da usmrti punca te ga je ubio hicima iz automatske puške u kamp kućici u kojoj je on spavao dok je čuvao ovce u selu Muholjići kod Novog Travnika - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je nakon ovog zločina, Hašić sam prijavio da je pronašao mrtvog Dževada. Na mjestu zločina bio je stravičan prizor, a utvrđeno je da je žrtva pogođena u glavu. U početku se sumnjalo da je pastira možda usmrtio neko od drugih čobana, ali je zetova priča bila sumnjiva. Ispitan je te se potvrdilo da je on počinio zločin. On je policiji rekao gdje je sakrio pušku i ona je pronađena u blizini Ravnog Rostova, desetak kilometara dalje od mjesta zločina prema Bugojnu.

- Policija je saslušala veći broj svjedoka i pretresla nekoliko lokacija. Pronađena je i automatska puška za koju se sumnja da je korišćena u zločinu. Sve to je dovelo do hapšenja Ć. H. iz Novog Travnika i dva maloljetnika koje sumnjičimo da su počinili ubistvo - kazali su u MUP-u Srednjobosanskog kantona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana