"Siguran dobitak" ulovio sedam prevaranata

N.T.
"Siguran dobitak" ulovio sedam prevaranata

FOČA - Policija je u akciji "Siguran dobitak" uhapsila sedam osoba iz Foče zbog sumnje da su na prevaru oštetili više osoba iz zemlja u okruženju za 631.970 KM i 73.100 evra.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Foča uhapšeni su R.P., D.D., I.S., P.Đ., M.V., B.M. i K.D. svi iz Foče  zbog sumnje da su počinili krivična djela pranje novca, prevara i falsifikovanje isprave. Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su prevarili veći broj kaldioničara kojima su slali rezultate navodno naštimanih sportskih utakmica za siguran dobitak na kladionici, a oni su im to zauzvrat plaćali. Istragom je utvrđeno da se radilo o lažnim razultatima.

- Uhapšene sumnjičimo da su od 2017. godine do 2021. godine na štetu više oštećenih lica iz zemalja u okruženju u bankama i poštama na području BiH podizali novac za koji su znali da su pribavljeni izvršenjem krivičnog djela prevara. Tako su  ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu oko 631.970 KM i 73.100 evra - saopštila je Policijska uprava Foča.

Dodaje se da je tokom akcije na osnovu naredbi Osnovnog suda u Foči izvršen  pretres na više lokacija na području opštine Foča, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

- U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu protiv navedenih lica  biti  podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - rekli su u PU Foča.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana