Šestorki iz „Klastera" zabranjeno putovanje

N.T.
Šestorki iz „Klastera" zabranjeno putovanje

SARAJEVO – Sud BiH odredio je mjere zabrane za šest osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji „Klaster" i tako prihvatio prijedlog tužilaštva.

Kako je saopšteno iz suda mjere su određene  osumnjičenima Vojislavu Škrbiću, Vasi Pajiću, Denisu Pračiću, Mirku Tufegdžiji, Draganu Iliću i Selmi Otuzbir – Mecan.

Navodi se da mjere predviđaju zabranu putovanja, sastajanja sa određenim osobama i svaki oblik kontaktiranja sa saosumnjičenima i svjedocima u ovom krivičnom predmetu. Izrečena im je i zabrana preduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti te obaveza povremenog javljanja državnom organu.

Sud BiH danas je umjesto pritvora koji je tražilo tužilaštvo odredio mjere zabrane preostaloj petorici uhapšenoj u pomenutoj akciji, odnosno Dušanu Periću, Zoranu Kaliniću, Vladimiru Stojanoviću, Goranu Laloviću i Ljubiši Todoroviću. Njima je između ostalog određen kućni pritvor.

Svi pomenuti su uhapšeni u akciji „Klaster" zbog sumnje u izdavanje lažnih diploma fakultetskih ili drugih ustanova. Radi se o radnicima i visokim zvaničnicima univerzitetskih i fakultetskih ustanova u BiH

Prema informacijama iz istrage osumnjičene  terete da su za novac omogućili većem broju osoba koje nikada nisu studirale da dobiju diplome određenih visokoškolskih ustanova, a pretpostavlja se da su tako zaradili između 600.000 i milion maraka. 

Prema nepotvrđenim informacijama akcijom su obuhvaćeni  Nezavisni univerzitet Banjaluka – „NUBL", Univerzitet za poslovne studije -  „UPS", "Prometej" i Univerzitet za poslovne studije i menadžment – „PIM", „Prometej", Panevropski univerzitet „Aperion" iz Banjaluke, te  Internacionalni univerzitet Travnik, Internacionalni univerzitet Distrikt Brčko, „CKM" Mostar i „Union Mostar".

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana