Šestoro privedenih zbog nereda u Mostaru

GS
Foto: Kliks

MOSTAR - Mostarska policija je privela šest osoba zbog osnovane sumnje da su učestvovali u jučerašnjem obračunu navijačkih grupa u Mostaru.

U okršaju je povrijeđeno više osoba, među kojima su i dva policajca, a jedan mladić je životno ugrožen.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatsko-neretvanskog kantona (MUP-a HNK) Ljudevit Marić za portal Kliks je kazao da je policija radila neumorno tokom cijele noći i da se i dalje intenzivno radi kako bi se ovaj nemili slučaj rasvijetlio.

-Do sada je šest osoba privedeno i nad njima se sprovodi kriminalistička obrada. Radimo operativno na terenu i na prepoznavanju osoba koje su izazvale incident te će u skladu sa zakonskim propisima biti svi procesuirani - kazao je Marić.

U masovnoj tučnjavi navijača Veleža i Zrinjskog, koja se dogodila juče oko 14.20 časova u Mostaru kod bivšeg hotela „Ero“, jedan mladić zadobio je teške povede i životno je ugrožen, a povrijeđena su i dvojica policajaca.

- E. P. (19) je hospitalizovan u SKB Mostar. Zadobio je teške tjelesne povrede koje su trenutno opasne po život - kazala je portparol SKB-a Mostar Andrijana Pandža.

Uz životno ugroženog mladića,u ovoj zdravstvenoj ustanovi su takođe hospitalizovana i  dva policijska službenika.

Iz MUP-a HNK su juče naveli da je oko 14.20 časova na raskrsnici ulica Kardinala Stepinca i Mile Budaka u blizini hotela "Ero", došlo do fizičkog sukoba više mlađih nepoznatih pripadnika navijačkih grupa, te da je intervencijom pripadnika policijskih službenika MUP-a HNK sukob prekinut i stanje javnog reda i mira stavljeno je pod nadzor.

Osim pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova HNK-a, na teren su izašli i specijalci Jedinice za podršku koji su uz veliki napor smirili huligane.

Policijski službenici PU Mostar sprovode kriminalističku istragu i rade na utvrđivanju identiteta učesnika ovih nereda.

Nakon što se smirila situacija, na ulici su mogle biti vidljive stvari uništene tokom nereda, a na jednom mjestu je bila primijetna i krv.

Građani su iz svojih domova snimili sukob. Na snimku do kojeg je došao Kliks se čuje i da policija pucnjima u vazduh pokušava smiriti situaciju.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić potvrdio je da je došlo do obračuna navijača u kojem su jedni druge gađali kamenicama, pirotehničkim sredstvima i drugim objektima koje su mogli pronaći na ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana