Šestorka optužena za šverc marihuane i kokaina u Banjaluci

N. Tomašević
Šestorka optužena za šverc marihuane i kokaina u Banjaluci

BANjALUKA – Šestorka uhapšena u akciji "Eskadron" optužena je za šverc marihuane i kokaina koje su skoro 17 mjeseci prodavali na području Banjaluke, Kozarske Dubice po cijenama od 50 pa do 8.000 KM.

Optuženi su Borislav Đukanović zvani Gru, Siniša Kuruzović Kuruz,  Miladin Lugić Miki, Stefan Svjetlanović Pakla, Zoran Brkić Brka i Goran Banjac Gogo koga dodatno terete da je jednom licu u više navrata davao kokain da konzumira.

Advokat Marko Mikeš, koji zastupa Lugića, Glasu" je potvrdio da je optužnicu protiv pomenutih  podiglo  banjalučko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Banjaluci.  Mikeš za sada, kako je rekao, ne može da komentariše optužnicu.

Šestorku terete da su zajedno od početka 2023. godine do 28. maja ove godine, na području Banjaluke i Kozarske Dubice zajedno sa Nemanjom Jovanovićem, neovlašteno, radi dalje prodaje, nabavljali, kupovali, držali i prenosili i prodavali drogu "kanabis sativa l" odnosno marihuanu i kokain.

Kako se navodi Jovanović je od njemu poznatih lica, nabavljao veće količine  marihuane i radi dalje prodaje, lično predavao Kuruzoviću,  Đukanoviću,  Lugiću i Svjetlanoviću. 

Navodi se da je Đukanović marihuanu koju je preuzimao od Jovanovića i Kuruzovića skrivao u iznajmljenom stanu, ostavi i baraci u Banjaluci  gdje je prepakivao u manja pakovanja i prodavao Banjcu i Svjetlanoviću, a i sam je ovu drogu prodavao korisnicima. Kako dalje stoji u optužnici Kuruzović je od Jovanovića preuzimao veće količine marihuane i kokaina te ih prodavao Đukanoviću.

Banjaca terete da je je u podzemnoj garaži u ulici Svetozara Markovića preuzimao kokain i marihuanu i dalje prodavao korisnicima. 

Lugića terete da je narkotike koje je preuzimao od Jovanovića i Đukanovića skrivao u kući koju koristi i prepakivao u manja pakovanja a zatim prodavao korisnicima. 

Svjetlanovića terete da je drogu uzimao od Đukanovića i Jovanovića skrivao u kući i prepakivao,a  zatim je prodavao korisnicima. On je narkotike predavao Brkiću koje ih je zatim preprodavao. 

Prema optužnici Đukanović je marihuanu u više navrata prodavao po cijenama od  50 do 500 KM u Banjaluci i u Kozarskoj Dubici. 

Po sličnim cijenama drogu su prodavali i ostali optuženi, a Kuruzovića terete da je po uputstvu Jovanovića prodao 100 grama kokaina Đukanoviću za 4.000 evra.

Banjcu je na teret stavljeno da je od početka godine pa do kraja maja u stanu u Banjaluci u više navrata omogućio jednom licu da konzumira marihuanu i kokain.

Svima optuženima na teret je stavljeno krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a Banjcu i krivično djelo omogućivanje uživanja opojnih droga.

Debeli dosije uhapšenih

Većina uhapšenih i osumnjičenih ima debeo policijski dosije,a pojedini su osuđivani. Borislav Đukanović  je osuđivan zbog droge, a u septembru 2022. godine bio je na meti nepoznatih napadača koji su na njega pucali sa motora i promašili. Miladin Lugić osuđivan je za šverc drogom, prikrivanje, falsifikovanje i  krađe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana