Šest i po godina robije zbog pokušaja ubistva supruge

Nebojša Tomašević
Šest i po godina robije zbog pokušaja ubistva supruge

BANjALUKA - Zdravko Milanović (67) iz Laktaša osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na šest i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva supruge Nevenke koju je ranio hicem iz lovačke puške i zbog neovlaštenog držanja oružja i municije.

Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavao sudija Blagoje Dragosavljević.

Nakon izricanja presude, optuženom je prosužen pritvor.

Ta mjera mu je izrečena zbog bojazni da će dovršiti i ponoviti krivično djelo i zbog bojazni od remećenja reda i mira.

Sudija Dragoslavljević je rekao da je optuženi djelo počinio sa umišljajem i uračunjivom stanju.

Prema presudi, Zdravko Milanović je pokušao da ubije suprugu Nevenku 15. marta ove godine oko 23 časa u njihovoj kući u selu Čardačani kod Laktaša.

U optužnici je navedeno da je u suprugu pucao dva puta iz lovačke puške i da je nju pogodilo 120 zrna sačme.

Kako se navodi Milanović je te večeri  uzeo lovačku pušku te ušao u sobu u kojoj je žena ležala i povišenim glasom rekao joj da ustane iz kreveta.

- Kada je ona to učinila, cijev puške je usmjerio prema njoj. Pokušavajući da se odbrani, žena je rukom uhvatila za cijev puške i gurnula je ka gore. Milanović je u tom trenutku ispalio metak koji ju je pogodio u tijelo. Optuženi je suprugu nakon toga gurnuo, a ona je pala na pod. Ponovo je prema njoj usmjerio oružje, pokušavajući da usta cijevi prisloni na njenu glavu. U pokušaju da se odbrani Nevenka je ponovo odgurnula cijev, a Milanović je ispalio još jedna hitac koji ju je pogodio u lijevu stranu grudnog koša. Zadobila je teške i po život opasne povrede, a ljekarska pomoć joj je ukazana u UKC RS u Banjaluci - navodi se u optužnici.

Svemu je prethodila prepirka supružnika.

Nevenka je ranije na suđenju ispričala da je od 2003. ili 2004. godine suprug Zdravko počeo da maltretira i vrijeđa, ali nije bilo fizičkih sukoba.

Kazala je da je te kobne večeri suprug ciljao u glavu i da je uspjela da pomejri pušku, a kada su je pogodili  bol je bila neizdrživa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana