Sarajlija zloupotrijebio imena banjalučkih ljekara da prodaje sumnjive čajeve

Nebojša Tomašević
Sarajlija zloupotrijebio imena banjalučkih ljekara da prodaje sumnjive čajeve

BANjALUKA – Sarajlija Ajdin Brković (31) prijavljen je Okružnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da je prilikom  prodaje čajeva obmanjivao javnost o njihovoj ljekovitosti i zloupotrijebio ugled tri ljekara kako bi proizvode izreklamirao i prodao, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Brković je u cilju što bolje prodaje čajeva objavio  tri lažna intervjua sa uglednim ljekarima iz Banjaluke u kome oni navodno preporučuju taj proizvod, odnosno čaj „Hypertea“  kao ljekovit, što je bila laž.

Čajeve je prodavao preko firme „Monetize“ a.d, a između ostalih, iskoristio je i ime banjačučkog kardiologa Aleksandra Lazarevića koji je nakon toga reagovao.

- Brković je obmanom javnosti i iskorištavanjem ugleda ljekara i lažnim prikazivanjem činjenica prodao veću količinu čajeve koji nisu imali kvalitet niti ljekovitost kakvu je tvrdio. Takođe ljekari su negodovali i rekli da nikada nisu preporučili taj proizvod - rekao je izvor “Glasa Srpske” i napomenuo da je ovo dokaz da  građani ne treba da nasjedaju na kojekakve reklame o ljekovitim proizvodima.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopšteno je da Brkovića terete za krivična djela prevara u privrednom poslovanju, obmanjivanje potrošača i neovlašteno korišćenje ličnih podataka.

- Navedeno lice A.B. sumnjiči se da je  krivična djela počinilo u prethodnom periodu sve do 29. oktobra 2023. godine kao odgovorno lice u pravnom licu iz Sarajeva. Osumnjičeni je radi sticanja protivpravne imovinske koristi i stavljanja u promet većeg obima proizvoda, obmanjivalo potrošače o ljekovitosti i djelotvornosti proizvoda, te dozvolilo objavljivanje lažnih intervjua sa tri oštećena lica iz Banjaluke, kojom prilikom je iskoristivši njihov ugled, dovelo u zabludu veći broj potrošača koji su kupili proizvod koji ne odgovara stvarnom kvalitetu proizvoda-stoji u policijskom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana