Akcija "Alfa": Pritvoren Beganović

N.T.
Foto: Ilustracija

SARAJEVO - Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Izetu Beganoviću (71) i Adnanu Keleciji iz Banjaluke te Sadiku Kevriću iz Brčkog koji su uhapšeni u akciji "Alfa" zbog sumnje da su učestvovali u organizovanom švercu droge.

Kako je saopšteno iz Suda pomenutima se na teret stavljaju krivična djela organizovani kriminal i neovlašten promet opojnih droga po Krivičnom zakonu BiH.

Navodi se da im je pritvor određen na prijedlog Tužilaštva BiH zbog bojazni od bjekstva, uticaja na svjedoke, saučesnike i dokaze kao i bojazni od ponavljanja krivičnog djela ili činjenja novog.

Akciju "Alfa" izveli su 14. avgusta pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kad je uhapšen pomenuti trojac.

Beganović je uhapšen u u kafiću u Banjaluci i tada je policija pretresla njegov automobil, a nakon toga i kuću.

Akcija "Alfa" dio je veće međunarodne policijske akcije u kojoj učestvuju vlasti Austrije koje su u cilju razbijanja kriminalnih grupa sa područja bivše Jugoslavije formirali i radnu grupu "AG Alfa Panonija".

Prema nezvaničnim informacijama upravo istraga austrijskih vlasti je i dovela do hapšenja Beganoovića, Kelecije i Kevrića.

Kako je ranije saopšteno iz MUP-a RS akcija "Alfa" je realizovana u saradnji sa EUROPOL-om, istražnim organima Austrije i Češke.

Austrijske vlasti su nedavno predstavile rezultate radne grupe "AG Alfa Panonija" i kako prenosi portal "BurgenlandORF.at" rad ove grupe je doveo do razbijanja više kriminalnih grupa, zapljene 500 kilograma droge, ali i do rješenje ubistva koje je izveo profesionalni ubica iz BiH.

Kako nam je nezvanično potvrđeno profesionalno ubistvo koje je otkriveno u okviru ove istrage je slučaj ubistva Gorana Đuričkovića u Budvi.

Za taj zločin u Višem sudu u Podgorici osuđen je Banjalučanin Srđan Popović zvani Gringo na 15 godina i 10 mjeseci zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana