Sarajevo: Dvoje povrijeđeno u požaru, jedno lice uhapšeno

Srna
Foto: Kliks

SARAJEVO - Lice čiji su inicijali A.M. i pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade lakše su povrijeđeni prilikom gašenja požara na kući u sarajevskoj Ulici Safeta Hadžića, a jedno lice je uhapššeno, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo.

Požar je izbio na kući vlasnika čiji su inicijali I.M. i V.M, a proširio se i na kuću u vlasništvu B.M. Povrijeđenima su ljekarsku pomoć ukazale ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona, a potom su zbrinuti i u Opštoj bolnici "Prim. dr Abdulah Nakaš".

Požar su ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo, a na objektima je uzrokovana šteta. O događaju je obaviješten dežurni tužilac tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj će obaviti pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak.

Prema nalogu tužioca, lice čiji su inicijali J.V. /38/, koje bez saglasnosti vlasnika koristi kuću, lišeno je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Policija nastavlja kriminalističku obradu i rad na dokumentovanju ovog događaja.

U Olovskoj ulici u opštini Novo Sarajevo juče u 1.15 časova nepoznato lice aktiviralo je eksplozivnu napravu. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih, dok je oštećen automobil "folksvagen golf", kao i više stambenih objekata.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac, a policija je obavila uviđaj i nastavlja rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana