Saradnik tužilaštva pred tužiocem

Nebojša Tomašević
Foto: V. Tripić

BANjALUKA- Tarik Hadžibegović, stručni saradnik u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, koji je juče uhapšen zbog sumnje da je primio više hiljada KM mita od jedne osobe u zamjenu za usluge u predmetu tog tužilaštva, sproveden je u Republičko javno tužilaštvo.

Njega, kako je potvrđeno "Glasu", terete za uzimanje veće količine novca, kao nagradu za preduzimanje procesnih radnji u toj istrazi protiv jedne osobe u kojoj postupa kao stručni saradnik tužioca, a sumnja se da je za te usluge uzeo oko 3.000 evra.

Kako je juče saopštio MUP Srpske, ne navodeći detalje, službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su na području Banjaluke lišili slobode lice T.H. iz Bugojna.

-Lice je lišeno slobode zbog sumnje da je kao stručni saradnik u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka počinio krivično djelo primanje mita u vezi sa krivičnim djelom rgovina uticajem - navedeno je u saopštenju.

Dodaju da se sve aktivnosti preduzimaju u saradnji i pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a po naredbi Okružnog suda u Banjaluci. U okviru ovih aktivnosti izvršeni su i pretresi lokcija u Banjaluci koje koristi osumnjičeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana