Samardžija prelazi u kućni pritvor

G.S.
Foto: Mup Republike Srpske

SARAJEVO - Osumnjičenom za organizovani kriminal i međunarodni šverc drogom, Mladenu Samardžiji (33), Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mu mjere zabrane u vidu kućnog pritvora.

U sudu navode da su Samardžiji izrečene mjere zabrane napuštanja boravišta, u vidu ograničenja kretanja na njegov dom, zabranu putovanja i zabranu sastajanja sa određenim osobama.

Dodaju da se Samardžiji tereti za izvršenje krivičnog djela organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašćeni promet opojnim drogama, krivično djelo pranje novca i ometanja rada pravosuđa.

Samardžija, koji se nalazio na listi najtraženijih bjegunaca Evropske unije, uhapšen je u akciji MUP-a Republike Srpske 11. decembra prošle godine na Jahorini. Tada je u okviru akcije oduzet kilogram kokaina, 8.000 KM, 122.580 evra, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane, 20  metaka kalibra 9x19 milimetara te više vozila.

Privremeno mu je oduzeto i pet automobila i to: ”golf 7”, ”polo”, ”audi RS3”, ”ford fokus” i ”škoda oktavija”. Samardžiji su na teret stavljena krivična djela neovlašten promet drogom, pranje novca i ometanje rada pravosuđa. To djelo se odnosi na planiranje napada na inspektora MUP-a Republike Srpske i njegovu porodicu.

Kako se tada navodilo Samardžija je poslije bjekstva iz Slovenije, gdje se protiv njega vodi postupak za organizovani kriminal, nastavio da rukovodi kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom narktoika na području Evropske unije, BiH, Srbije i Crne Gore, prenosi ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana