Samardžiji produžen pritvor za još dva mjeseca

Srna
Samardžiji produžen pritvor za još dva mjeseca

Sud BiH produžio je za još dva mjeseca pritvor Mladenu Samardžiji, kojem se na teret stavlja da je bio u vrhu organizovane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem većih količina teške droge sa područja Južne Amerike i EU na područje BiH i susjednih zemalja.

Srni je u Sudu BiH rečeno da Samardžija, prema jučeršanjem rješenju, može biti u pritvoru najkasnije do 9. marta ili do nove sudske odluke zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga.

Sud BiH je Samrdžiji 14. decembra prošle godine odredio jednomjesečni pritvor, koji je po toj odluci Suda mogao da traje do danas ili do nove odluke Suda.

Samardžiji se na teret stavlja krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet drogom, te krivična djela pranje novca i ometanje rada pravosuđa.

Mladen Samardžija (33) je uhapšen na Jahorini u okviru akcije kodnog naziva "Tokio", a iz Tužilaštva BiH su ranije naveli da će za njega tražiti određivanje pritvora s obzirom na duži boravak u bjekstvu.

On je osumnjičen u okviru predmeta Tužilaštva BiH sa dokazima iz "Skaj" i "Anom" aplikacija, a lociran je, identifikovan i uhapšen u operaciji Tužilaštva BiH i MUP-a Republike Srpske.

Prilikom hapšenja Samardžije, jednog od najtraženijih bjegunaca u Evropi, oduzeti su kilogram kokaina, više od 120.000 evra, pištolji i vozila.

Za njim je raspisana i Interpolova potjernica Slovenije zbog trgovine drogom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana