Šakić, osumnjičeni za ubistvo Ćuluma, ostaje još dva mjeseca iza rešetaka

J. S.
Šakić, osumnjičeni za ubistvo Ćuluma, ostaje još dva mjeseca iza rešetaka

BANjALUKA - Siniša Šakić Kinez iz Banjaluke, koji je osumnjičen da je ubio sugrađanina Slavišu Ćuluma u maju ove godine u Dragočaju, ostaje još dva mjeseca iza brave.

Rješenjem Okružnog suda u Banjaluci, produžen mu je pritvor koji mu je ovaj sud odredio 30. jula.

Produženje pritvora zatražilo je Republičko javno tužilaštvo iz bojazni da će osumnjičeni pobjeći ukoliko bude pušten na slobodu.

- Drugi razlog je osnovana bojazan da će sakriti ili uništiti dokaze važne za krivični postupak, odnosno da će ometati postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike - rekla je portparol Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva za suzbijanje korupcije Dragica Tojagić.

Šakić je zbog ovog zločina hapšen dva puta, a kako je “Glas Srpske” nedavno pisao njegovi DNK tragovi pronađeni su na mjestu s kojeg je pucano na Ćuluma.

Šakić je prvo bio uhapšen u maju nekoliko dana nakon ubistva, kada je pješke  iz Hrvatske došao na granični prelaz Donja Gradina i pokušao da uđe u BiH. Za njim je MUP RS tada bio raspisao potjernicu, a nakon ispitivanja je pušten.

Novo hapšenje uslijedilo je 27. jula u centru Banjaluke u kafiću hotela “Bosna”. Ponovo je uhapšen jer mu je razbijen alibi da je za vrijeme zločina bio u Hrvatskoj. Utvrđeno je da je dan nakon ubistva Ćuluma čamcem ilegalno prešao rijeku Unu i na taj način pobjegao i sakrio se u Hrvatskoj. Ćulum je ubijen 15. maja u blizini svoje kuće u Dragočaju kod Banjaluke kada su na njegov "golf" napadači, koji su pobjegli motociklom, pucali iz automatske puške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana