Šabić sporazumno priznao krijumčarenje migranata

Srna
Foto: ILUSTRACIJA

SARAJEVO- Zejid Šabić iz Velike Kladuše priznao je u prisustvu advokata u Tužilaštvu BiH krivicu za krijumčarenje migranata, pa mu je predložena jedinstvena kazna zatvora od tri godine, saopšteno je iz Tužilaštva.

Od optuženog će biti oduzeta nezakonita imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 3.300 KM, koju je dužan uplatiti u roku od mjesec dana od dana pravosnažnosti presude Suda BiH donesene na osnovu sporazuma. U skladu sa sporazumom, za optuženog je predloženo i oduzimanje predmeta koji su korišteni pri izvršenju krivičnog djela, uključujući mobilni telefon i SIM kartice. Predložena kazna adekvatna je ulozi i odgovornosti optuženog u izvršenju ovog krivičnog djela.

Šabića optužnica tereti za transport i krijumčarenje ilegalnih migranata koji nisu ispunjavali uslove za zakonit ulazak i boravak u BiH, uglavnom sa područja Unsko-sanskog kantona prema teritoriji Hrvatske i EU.

On je priznao krivicu za krivično djelo organizovanje grupe ljudi ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi. Nakon razmatranja, Sud BiH je prihvatio sporazum o priznanju krivice i optuženom izrekao navedenu kaznu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana