Sa lažnim diplomama bravara i kuvarice zaposlili se u Srednjoškolskom domu Banjaluka

Nebojša Tomašević
Sa lažnim diplomama bravara i kuvarice zaposlili se u Srednjoškolskom domu Banjaluka

BANjALUKA - Milica Đ. (54) iz Banjaluke i Gojko K. (62) iz Laktaša osumnjičeni su da su nabavili lažne diplome i na osnovu njih se zaposlili u javnoj ustanovi Srednjoškolski dom u Banjaluci, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Milica Đ, je, saznajemo, nabavila falisifikovanu diplomu Ugostiteljsko- trgovačko turističke škole, a u Domu se zaposlila na mjesto kuvara.

Gojko K. je imao lažnu diplomu Mješovite srednje mašinske škole iz Tuzle, a nabavio je i diplomu o položenom majstorskom ispitu.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopšteno je Gojka K. sumnjiče da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

- Osumnjičen je da je u toku 2014. godine u namjeri da ih upotrijebi kao prave, od nepoznate osobe nabavio lažne školske diplome za zvanje VK bravar, diplomu o položenom majstorskom ispitu i diplomu i svjedočanstva o završenoj srednjoj školi, te ih je u vidu ovjerenih kopija upotrijebio prilikom regulisanja radno-pravnog statusa – pojasnili su u policiji.

Protiv njega je podnesen izvjštaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci. Milicu Đ. policija tereti da je počinila krivična djela falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja.

– Ona je u neutvrđenom vremenskom periodu pribavila falsifikovanu diplomu srednje škole na svoje ime, a potom je istu ovjerila u Odjeljenju za opštu upravu Grada Banjaluka, dovodeći radnike Odjeljenja u zabludu, te ju je kao takvu predala u personalni dosije i potom je zaposlena u Srednjoškolski dom Banjaluka – istakli su u PU Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana