Ročište za ubistvo sarajevskih policajaca: Dokazi nađeni dva mjeseca nakon zločina upućivali na optužene

N. T.
Ročište za ubistvo sarajevskih policajaca: Dokazi nađeni dva mjeseca nakon zločina upućivali na optužene

SARAJEVO - Policija je dva mjeseca nakon ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića imala dokaze koji su upućivali da su mogući izvršioci Sava Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković, koji su kasnije i optuženi za taj zločin.

Kazao je ovo na suđenju u sarajevskom Kantonalnom sudu svjedok kriminalistički istražilac SIPA Alen Muratović. On je ispričao da su u ranoj fazi identifikovali "seat leon", koji je korišten za bijeg.

- Utvrđeno je da se radi o vozilu, vlasništvo Armina Olovčića, koje je ranije ukradeno na Alipašinom polju. Automobil je doveden u vezu s još jednim pokušajem izvršenja krivičnog djela, na osnovu signala mobilnog telefona koji se u njemu nalazio, utvrđeno da se radi o uređaju koji je koristio kriptovanu komunikaciju - rekao je Muratović. Dodao je da je broj registracije vozila počinjao sa 88, da je u njemu bila kartica kanadskog operatera i da se najčešće kretao po Istočnom Sarajevu.

- Periodično je registrovan i u Kantonu Sarajevo. Signal se vremenski  poklapao s pokušajem krađe vozila u ulici Zmaja od Bosne 23. oktobra i 25. oktobra 2019. godine - rekao je svjedok i istakao da je sada nesumnjivo da je telefon koristio optuženi trojac. Dodao je da se iz "Skaj" aplikacije vidi da su govorili o uništavanju auta i oružja te da su prikupili i komunikacije između "škaljarca" Miloša Božovića i Mladena Milovanovića, inspektora MUP-a Srpske, koji je 2021. uhapšen jer je pomagao Božoviću. Rekao je i da su prikupljeni i razgovori koje učesnici vode nakon saznanja da je nađen DNK Aleksandra Macana na mjestu događaja. Tako je kod Božovića navedeno da je Macan "ohladio policajce", a da krive njega. Takođe kaže "da li je neko nosio kriptu na lice mjesta, rekao sam vam da to ne radite" i da se govori da je to uradila "ona svinja debela", a odnosi se na Savu Marinkovića.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana