Roba vrijedna 450.000 KM:Šta je sve oduzeto u akciji „Šljivice“

Nebojša Tomašević
Roba vrijedna 450.000 KM:Šta je sve oduzeto u akciji „Šljivice“

ISTOČNO SARAJEVO  - U akciji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kodnog naziva “Šljivice” slobode je lišeno 13 lica koja su osumnjičena za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe, nedopuštena trgovina i pranje novca, dok je jedno lice u bjekstvu, saopšteno je iz SIPA.

Prilikom pretresa, dodaju, oduzeti su predmeti i roba ukupne vrijednosti 450.000 KM, i to 36.500 paklica cigareta, 9.000 KM, tri putnička motorna vozila, 100 kilograma duvana u listu, 230 kilograma rezanog duvana, 59.000 filtera praznih za punjenje cigareta, dvije mašine za rezanje duvana, dvije mašine za punjenje cigareta, pet ručnih mašina za punjenje cigareta, tri digitalne vage, 15 mobilnih telefona, 14 SIM kartica i jedan snimač video-nadzora.

SIPA napominje da je akcija sprovedena juče, uz asistenciju MUP-a Republike Srpske, MUP-a Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, te da su tom prilikom, po naredbama Suda BiH, izvršeni pretresi lica, objekata i pokretnih stvari na 18 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Šamca, Bijeljine i Zvornika.

Lica lišena slobode u svojstvu osumnjičenih, a po ovlašćenju tužioca, ispitani su u prostorijama SIPA, nakon čega se sa njima postupalo u skladu sa uputama postupajućeg tužioca.

Oduzeti predmeti mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i dovesti se u vezu sa počinjenjem krivičnih djela koja se pripisuju osumnjičenim, te u vezi sa počinjenjem drugih krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana