Rezultati akcije "Robokap": Supružnici policajci i njihov sugrađanin pali zbog droge

N.T.
Rezultati akcije "Robokap": Supružnici policajci i njihov sugrađanin pali zbog droge

PRIJEDOR – Policijski službenici I.Š. i D.Š. kao i M.Ž. uhapšeni su u akciji "Robokap" zbog sumnje da su se bavili preprodajom narkotika, a tom prilikom pronađena je određena količina kokaina, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Prema nezvaničnim informacijama I.Š. i D.Š. su supružnici i oboje su zaposleni u policiji. Kako je saopšteno iz PU Prijedor akcija kodnog naziva „Robokap“ je bila usmjerena na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga.

Navode da je akcija realizovana u u posljednja četiri mjeseca na području ove uprave. - Slobode su lišeni M.Ž. iz Prijedora i policijski službenici PU Prijedor I. Š. i D. Š.

Pretresima vozila i stambenih objekata koje koriste osumnjičena lica pronađena je i oduzeta određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, digitalna vaga za precizno mjerenje, novac i drugi predmeti-stoji u saopštenju.

Dodaje se da je protiv policijskih službenika u toku postupak suspenzije i pokretanje inicijative za utvrđivanje disciplinske odgovornosti.

-Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju kompletiranja predmeta nakon čega će osumnjičena lica M.Ž., I.Š. i D.Š. uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Prijedor-stoji u saopštenju.

Akciju "Robokap" realizovala Policijska uprava Prijedor u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana