Remi uhapsio lažnog bankara?!

N.T.
Remi uhapsio lažnog bankara?!

BRATUNAC – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Bratunca u akciji "Remi" uhapsili su jednu osobu koja se sumnjiči za nedozvoljeno bavljenje bankarskim poslovima.

Kako je saopšteno iz ove agencije u okviru akcije na području Bratunca pretresen je stambeni objekat i ostale prostorije i pokretne stvari na jednoj lokaciji.

- Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti vozilo "folksvagen tuareg", poslovna dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela. Akcija je izvedena u cilju pronalaska predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djelo nedozvoljeno bavljenje bankarskom, mikrokreditnom ili štedno kreditnom djelatnošću propisana Krivičnim zakonikom Republike Srpske i pranje novca – stoji u saopštenju.

Dodaje se da je licu lišenom slobode privremeno blokiran račun u poslovnim bankama.

Navode da su pretresi realizovani  ponalogu Okružnog  suda u Bijeljini i pod nadzorom Okružnog javnog  tužilaštva u Bijeljini i u saradnji sa Ministrstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana