Rekorder po neplaćenim kaznama ostao bez “fijat punta”

Nebojša Tomašević
Rekorder po neplaćenim kaznama ostao bez “fijat punta”

ISTOČNO SARAJEVO - Policija je od Faruka Jazvina iz Sarajeva, koji je rekorder u BiH kada je riječ o neplaćenim kaznama za saobraćajne prekršaje, oduzela “fijat punto”, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, navodeći incijale, Jazvin je kontrolisan 14. novembra u ulici Vojvode Radomira Putika u Istočnom Sarajevu.

- Tokom kontrole utvrđeno je da se na vozilu nalaze napravljene registraske tablice, te da vozač upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i to neregistrovanim vozilom. Daljom provjerom kroz registar novčanih kazni utvrđeno je da je F.J. višestruki povratnih u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje 280.483  marke - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je o svemu obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, kojem će protiv F.J. biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu falsifikovanje isprave.

- Protiv osmnjičenog će Osnovnom sudu u Sokocu biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Vozilo je privremeno oduzeto od vozača - stoji u saopštenju.

Policija Kantona Sarajevo Jazvinu je zbog neplaćenih kazni i 20. februara ove godine oduzela atomobil.  Prije toga policija je u januaru od  Opštinskog suda u Sarajevu tri puta tražila saglasnost da se Jazvinu oduzme automobil, ali je sudija odbijao da izda naredbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana