Razbojništva u Doboju i Derventi: Supružnike pretukli i oteli im ušteđevinu

Jasmina Salopek
Razbojništva u Doboju i Derventi: Supružnike pretukli i oteli im ušteđevinu

DOBOJ – Policija traga za razbojnicima koji su, u dva odvojena slučaja, pretukli i opljačkali bračni par u Doboju i radnicu kladionice u Derventi. Ukupna šteta je 5.000 KM, saznaje "Glas Srpske".

Kako je policija juče saopštila trojica razbojnika su upala u kuću supružnika  Z. R. (62) i M. R. (63) u dobojskom mjestu Striježevica na Badnje veče, 6. januara. Sve se desilo oko 20 časova. Kada je Z. R. izašao iz kuće da nahrani pse napao ga je jedan od pljačkaša.

- Prišao mu je s leđa i udario ga letvom. Od siline udarca Z. R. je pao na zemlju. Dok je ležao dobio je još batina. Druga dvojica pljačkaša ušli su u kuću i napali ženu M. R. Jedan od njih ju je udario pesnicom u glavu i oborio je - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su razbojnici žrtvu dok je ležala na podu, udarali nogama i tražili  novac, a zatim su joj vezali ruke i noge. 

- Tokom premetačine pronašli su oko 2.000 KM koje su uzeli i pobjegli. Riječ je o starijem bračnom paru koji tu živi sam. Razbojnici su očigledno to znali i zbog toga su se odlučili da napadnu njih i ukradu im svu ušteđevinu. Supružnici su preživjeli pravu torturu - pojasnio je izvor blizak istrazi.

Druga pljačka zabilježena je tri dana kasnije na Dan Republike Srpske, 9. januara, kada su razbojnici napali radnicu kladionice M. Đ. u derventskoj Srpskoj ulici.

- Pri ulasku u kladionicu razbojnik je radnici zaprijetio pištoljem, a potom je udario u glavu. Dok je žena bespomoćno ležala na podu on ju je nastavio udarati šakama po glavi pri čemu joj je izbio dva zuba. Drugi razbojnik je iz kase uzeo oko 3.000 KM, a potom su pobjegli  - rekao je izvor blizak istrazi.

Kako su naveli iz Policijske uprave Doboj, policijski službenici preduzimaju sve neophodne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja dva krivična djela razbojništva.

KAZNE

Prema krivičnom Zakoniku Republike Srpske za razbojništvo je predviđena kazna od jedne do 10 godina zatvora. Ukoliko je prilikom izvršenja tog krivičnog djela žrtva povrijeđena, te ako je u razbojništvu učestvovalo više lica i pričinjena šteta veća od 50.000 KM onda je kazna od pet do 15 godina robije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana