Banjalučanin priznao tri pljačke u marketima, pušten na slobodu

N.T.
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA – Ranko Malinić (29) iz Banjaluke pred tužiocem je priznao da je opljačkao tri marketa u Banjaluci i oteo 19.000 KM, nakon čega je pupten da se brani sa slobode.

Kako je saopšteno iz banjalučkog Okružnog tužilaštva, navodeći inicijale, Malinić je u prisustvu svog branioca priznao izvršenje krivičnih djela razbojništvo.

- S obzirom da nisu ispunjeni zakonski razlozi za određivanjem mjere pritvora, nakon  ispitivanja osumnjičeno lice je pušteno i u nastavku krivičnog postupka braniće se  sa slobode. Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeno lice R.M.   06. oktobra 2023. do  10. novembra 2023.godine, te dana 26.juna 2024.godine, počinio tri krivična djela  razbojništvo u marketima na području Grada Banja Luka, te je tom prilikom prisvojio  novac - stoji u saopštenju tužilaštva.

Kako je ranije saopšteno iz policije Malinića terete da je uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja od radnika tri marketa ukupno ukrao 18.849 KM.

Kako saznajemo on je nedavno opljačkao "Moj Market" u naselju Starčevica u Banjaluci i policija je istražujući ovu pljačku otkrila da je počinio još dva razbojništva. Prema nezvaničnim informacijama on je u "Moj Market" na Starčevici upao prije otvaranja i bio je maskiran.

Prema riječima izvora bliskog istrazi čim je radnica došla i ušla u market i počela pripreme za otvaranje razbojnik je  utrčao za njom i prijeteći  pištoljem  oteo određenu količinu novca i pobjegao.

Kako je tada saopšteno iz policije razbojništvo je počinjeno u 6.51 časova. Malinić je, kako saznajemo, na sličan način opljačkao i preostala dva marketa prilikom čega je takođe koristio pištolj plašljivac koji je i pronađen.

Malinić  je uhapšen policijskoj u akciji "Strip"  koja je usmjerena na razotkrivanje krivičnih djela razbojništvo.

On je od ranije je poznat po pljačkama kladionica u kojima je koristio nož,a  zbog razbojništava je već odležao dvije i po godine zatvora. Na tu kaznu je osuđen u banjalučkom Okružnom sudu u junu 2017. godine jer je dva puta opljačkao Sportsku kladionicu "AM Sport" u Banjaluci i ukrao ukupno 3.970 KM.

Prema presudi Malinić je pomenutu kladionicu u ulici Vojvode Momčila u banjalučkom naselju Bulevar opljačkao 14. februara i 20. marta 2016 godine.

Obje pljačke počinio prijeteći nožem oštrice duge pet centimetara i bio je maskiran i na glavi je imao kapuljaču. Međutim tada mu je otkriveno ostalo lice  i to je omogućilo istražnim organima da utvrde njegov identitet.

Prema nezvaničnim informacijama, Malinić je tokom tih  pljački koristio upaljač koji ima nožić sa manjom oštricom. Tokom suđenja je otkriveno da je on novac koji je opljačkao iz kladionice posuđivao poznaniku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana