Razbijena kriminalna grupa na Ilidži, zaplijenjena velika količina oružja

J.Sa.
Razbijena kriminalna grupa na Ilidži, zaplijenjena velika količina oružja

SARAJEVO - V. R. (26), E. Č. (20) i N. M. (26) uhapšeni su zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a KS saopštili su da su osumničeni uhapšeni u subotu dva časa iza ponoći.

- Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršenih krivičnih djela pokušaj ubistva, krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti u ulici Izeta Musića, opština Ilidža, a na štetu E.H., policajci su došli do saznanja da bi se u vezu sa izvršenjem predmetnih krivičnih djela mogla dovesti lica V. R., E. Č.i N. M., svi nastanjeni na području Ilidže - saopšteno je iz kantonalnog MUP-a. Dodaju da su policajci daljim operativnim radom došli do saznanja da se osumnjičeni, pored navedenih, mogu dovesti u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela iazivanje opšte opasnosti, završenih u proteklom  periodu na području Ilidže, kao i da posjeduju i neovlašteno drže veće količine oružja, eksplozivnih naprava i narkotičkih sredstava.

Pretresi lokacija koje osumnjičeni koriste izvršeni su uz saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, dežurnog sudije Kantonalnog suda u Sarajevu, Sektora kriminalističke policije.

- Tom prilikom pronađeno je 13 novčanica od 10 KM, 24 novčanice od 20 KM, mobilni telefon, crni pištolj bez serijskog broja i oznaka, 23 novčanice od 100 KM, 14 metaka, ručna bomba, dvije radiostanice sa natpisima ,,Baoefeng” sa pripadajućim punjačima, 60 puščanih zrna, 41 čahura, dvije modifikovane cijevi vatrenog oružja, 12 komada mehaničkih dijelova od vatrenog oružja,tri okvira za municiju, PVC kutija za ručnu bombu, kao i jedna kutija u kojoj se nalazi devet komada metaka, digitalna vaga, ,,Iphone”, metalna kutija u kojoj se nalazi redenik sa 84 metka i 10 čahura - pojasnili su iz policije, te dodali sa su pored navedenog pronašli i manju digitalnu vaga, pancir, sedam kamera ,,Hikvision”, te po jednu kameru ,,Faraday”, ,,Alhua ,,, dva metalna osigurača-prstena ručne bombe, kao i četiri eksplozivne naprave-bombe, inicijalna kapsula, tromblonska trenutna mina, improvizovana eksplozivna naprava, tri pištolja, pištolj sa prigušivačem, 1390 komada municije raznog kalibra, prigušivač, osam okvira za automatsku pušku, improvizovani pištolj olovka, dvije automatske puške, pet limova za municiju, zatvarač za automatsku pušku i dva mobitela. Osumnjičeni su u u prisustvu tužiteljice Kantonalnog tužilaštva ispitani u svojstvu osumnjičenih na okolnosti činjenja navedenih krivičnih djela, a nad kojima će se, narednog dana nastaviti dalja kriminalistička obrada.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju poduzimati dalje aktivnosti u cilju dokumentovanja izvršenih krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana