Raspisana potraga za Jovanom Jošilom, tri lica ispitana zbog sumnje pomoći pri bjekstvu

N.T.
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Policija Srpske raspisala je potragu za Jovanom Jošilom, a u okviru ovog slulčaja zbog sumnje da su mu pomogli u bjekstvu ispitani su Tamara Mišković, Aljoša Borković i Saša Bilić, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Jošilo je bio obuhvaćen istragom u nastavku akcije "Storidž", a policija je početkom aprila pretresla stan koji koristi u banjalučkoj ulici Jasenovačkih logoraša, te su mu odzeti dva motocikla i motor.

Njega povezuju sa švercom narkoticima, ali i sa jednim ubistvom na području Banjaluke.

Prema nezvaničnim informacijama po Jošila je kako bi izbjegao hapšenje  5. aprila oko tri časa ujutro došao Borković sa „audi Q3“ , a  sa njim je bila i Miškovićeva. Oni su tada Jošila koji je bio skriven u vozilu odvezli na jednu lokaciju i ostavili.

- Jošilo je zatim nakon nekog vremena pozvao  Bilića da dođe po njega na tu lokaciju nakon čega su se uputili prema FBiH. Policija Zeničko-dobojskog kantona ih je zaustavila u mjestu Nemila te ih je privela jer im je u vozilu uočen pištolj-pojasnio je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Bilić tada rekao da je njegov pištolj pa je zadržan, dok je Jošilo pušten.

- On je policajcima dao lična dokumenta Slovenije sa lažnim identitom, ali to policija nije uočila. S obzirom da policajci u Nemili nisu poznavali Jošila i  ne znajući da se radi o njemu pustili su ga da ide - rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodeći inicijale, saopštili su da se za njim traga i da mu se na teret stavlja organizovani kriminal.

- Policijski službenici su pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH utvrdili da su J.J. iz Banjaluke za kojim su policijski službenici tragali dana 05.04.2022. godine, u bjekstvu pomogla lica A.B., S.B. i T.M. iz Banjaluke. Od ovih lica je uzeta izjava i protiv njih će biti podnesen izvještaj za učinjeno krivično djelo-saopšteno je iz MUP-a RS.

Dodaje se da policijski službenici MUP-a RS preduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska lica J.J.

Iz MUP-a Srpske su podsjetili da su u  nastavku akcije „Storidž“ i „Transporter“ pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su prošle sedmice lišili slobode tri lica, zbog sumnje da su kao pripadnici organizovanih kriminalnih grupa vršili krivična djela organizovani kriminal, neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Aktivnosti su realizovane pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, na području Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Bileće.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana