Ranku Miljanoviću iz Zvornika 10 godina robije za ubistvo vanbračne supruge

Nebojša Tomašević
Ranku Miljanoviću iz Zvornika 10 godina robije za ubistvo vanbračne supruge

BIJELjINA - Ranko Miljanović (53) iz Zvornika osuđen je u bijeljinskom Okružnom sudu na deset godina robije zbog ubistva vanbračne supruge Stane Duvnjak (63), koju je usmrtio sa dva hica iz pištolja u zvorničkom naselju Branjevo.

Sudsko vijeće je optuženom u izrečenu kaznu uračunalo i vrijeme povedeno u pritvoru od 24. septembra prošle godine pa nadalje.

Prema presudi, Miljanović je zločin počinio 24. septembra 2020. godine između 4.30 i pet časova ujutro u Branjevu. Kako se navodi, optuženi je u to vrijeme došao do kuće Duvnjakove, sa kojom je odranije bio u vanbračnoj zajednici, a nakon što mu je otvorila vrata, ušao je i kratko su razgovarali.

- Optuženi je nakon razgovora, u namjeri da je ubije, iz pištolja marke „CZ M-57“, kalibra 7,62 milimetara, iz neposredne blizine ispalio dva hica u pravcu Stane, dok je ona sjedila na kauču u dnevnom boravku - navodi se u presudi.

Dodaje se da joj je tom prilikom nanio prostrelne rane grudnog koša i glave. Te povrede su, kako stoji u presudi, prouzrokovale razorenje mozga i obilno iskrvavljenje u grudnu duplju, što je dovelo do smrti.

Presudom je Miljanović oslobođen naknade plaćanja troškova krivičnog postupka i sudskog paušala, a od njega je oduzet pištolj.

Prema ranijim informacijama, motiv ovog zločina, koji je potresao Zvornik, bila je ljubomora, zbog koje su se Miljanović i Duvnjakova posvađali kobnog dana.

Mještani Branjeva nakon zločina su pričali da ne znaju mnogo o Duvnjakovoj, jer se, kako su rekli, tu nedavno doselila, a ni o Miljanoviću, jer se za kratko vrijeme u ovo mjesto doselilo mnogo ljudi.

- Čula sam za ubistvo, svi o tome pričaju, ali ne znam šta se tačno desilo između njih dvoje. Čujem da su oboje penzioneri, sad da li su udovci ili razvedeni ne znam, ali uglavnom su bili u vezi i, kako sam čula, bilo je tu svađa i nesuglasica navodno zbog ljubomore. Nju sam viđala, starija žena, s kojom nisam nešto mnogo komunicirala, ali je bila ljubazna - ispričala je ranije mještanka i dodala je da navodno nastradala žena prije ubistva kupila kuću u Branjevu.

Miljanović je poslije zločina kobnog dana otišao do jednog mještanina i priznao mu šta je uradio, odnosno rekao da je ubio Stanu.

Policiji je ubistvo prijavljeno oko šest časova, a tijelo žene pronađeno je u kući, dok je Miljanović odmah uhapšen i ubrzo i pritvoren.

Pritvor

Nakon izricanja presude sud je optuženom Miljanoviću produžio pritvor. Ta mjera mu je izrečena zbog težine krivičnog djela i bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo dovesti do narušavanja javnog reda. Prema tom rješenju, pritvor mu može trajati do pravosnažnosti presude, a najduže dok ne protekne vrijeme trajanja kazne izrečene u prvostepenoj presudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana