Ranjena žena operisana i u stabilnom stanju, suprug ide tužiocu

Nebojša Tomašević
Ranjena žena operisana i u stabilnom stanju, suprug ide tužiocu

LAKTAŠA - Nevenka Milanović (56), koju je hicem iz puške ranio suprug Zdravko Milanović za sada je stabilnog zdravstvenog stanja, ali su sve dalje prognoze preuranjene.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske saopšteno je, uz navođenje inicijala, da je žena dovezena u 23.50 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Laktaši u Urgentni centar.

- Pacijentkinja je hospitalizovana u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje. Prema riječima načelnika ove Klinike dr Dragana Rakanovića ona je vatrenim oružjem zadobila povredu grudnog koša. Urađena je kompletna dijagnostika, hirurški je zbrinuta i za sada stabilnih vitalnih parametara. Sve dalje prognoze su preuranjene - navodi se u saopštenju UKC RS.

Iz Okružnog tužilaštva u Banjaluci saopšteno je da se pucnjava dogodila sinoć oko 23 časa, u mjestu Čardačani kod Laktaša. Navode da je osumnjičeni Zdravko Milanović uhapšen odmah nakon prijave i trenutno je na kriminalističkoj obradi.

- Milanović (67) iz Čardačana osumnjičen je da je iz lovačke puške pucao  u svoju suprugu Nevenku Milanović. Oštećena je zadobila tjelesne povrede, pružena joj je ljekarska pomoć, te je smještena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske-saopšteno je iz Tužilaštva.

Dodaje se da je dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja, na utvrđivanju svih okolnosti počinjenog krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

Istakli su da će osumnjičeni nakon obavljene kriminalističke obrade biti sproveden na ispitivanje u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Uviđaj ovog slučaja još uvijek traje i više detalja biće poznato kada se završi istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana